Nyheter

2017-06-29

Vi söker VVS-montör

Vi söker dig som är utbildad VVS-montör och redan har hunnit arbeta inom ditt yrke några år. Du skall vara en självgående problemlösare som trivs med daglig kundkontakt. Arbetet består av montering av vattenmätare, oftast i befintlig miljö. Läs mer om tjänsten.

2017-05-22

EcoGuard släpper stöd för att samla in mätdata från Elvaco IMD-system

EcoGuard har fullt stöd för mätinsamling av EcoGuards trådlösa mätsystem och trådbaserade M-Bussystem. För att öka nyttan med CURVES utökar vi stödet för mätinsamling av andra system.

Vi hanterar nu även mätinsamling av Elvacos M-Bus och Wireless M-Bus system. Sedan tidigare kan vi ta in bl.a. Aptus IMD och IMD-system som levererar mätdata via ftp.

2017-05-22

EcoGuard släpper stöd för att
samla in energistatistik och mätdata från nätägare och energileverantörer

Nu kan du samla in energistatistik och mätdata från nätägare till CURVES. Du får enkelt mätvärden in genom att använda EcoGuards nätbolagsagenter. Agenten scannar av mätare och hämtar hem mätdata till CURVES. Du slipper manuellt arbete och all statistik kan skickas vidare till ditt fastighetssystem eller
energiuppföljningssystem.

2017-05-05

Vi söker teknisk systemsäljare IMD

Vi söker en säljare till vårt Stockholmskontor med ansvar för att sälja hela vårt erbjudande av system, produkter och mätinsamlingstjänster till fastighetsbolag i Stockholm och mellansverige. Läs mer om tjänsten.

2017-03-08

Sisab sparar miljoner med digital övervakning

Genom att koppla upp sina skolor och förskolor (med bl.a. temperaturgivare från EcoGuard) övervakar och styr dem online har fastighetsbolaget Sisab sparat 40 miljoner per år de senaste fem åren.

2017-03-08

Var femte överanvänder el på grannarnas bekostnad

Användningen av hushållsel minskar med över 30 procent när de boende måste betala för sin egen förbrukning. Det visar en ny studie av forskare vid Uppsala universitet och Institutet för Näringslivsforskning.

2016-12-01

EcoGuard talar på konferens om energieffektivisering

Vi berättar om senaste tekniken och lösningarna inom energieffektivisering som ger effekt. Konferensen, - Lönsam energieffektivisering i fastigheter, äger rum 8 december. Plats, Birgerjarlsgatan 61a, Stockholm. Arrangör är Teknologisk Institut. Läs mer och anmäl dig här.

2016-11-25

”Bättre service för våra hyresgäster är vårt viktigaste argument för tempmätning”

Familjebostäder i Göteborg loggar innetemperaturen i snart 13000 lägenheter. Mätdatan används främst i dialogen med boende men även för styrning och injustering. –Våra hyresgäster får ett bättre och jämnare inomhusklimat, samtidigt som vi sparar energi, säger Poul Sönniksen, projektledare energi & VVS, Familjebostäder.

2016-11-14

”Med Tänkande huset utvärderar vi smart teknik i befintlig bebyggelse”

EcoGuard har levererat CURVES och mätutrustning till Willhems spetsprojekt Tänkande huset.
Tänkande huset är en fastighet byggd 1956 där smart teknik som moderna IT- och energilösningar används i hög omfattning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tack! En bekräftelse är skickad till din e-post!
Oops! Det verkar som att du redan finns med i vår lista.

Kontakt

019-25 21 00
info@ecoguard.se

Om EcoGuard

EcoGuard ger fastighetsägare och hyresgäster förståelse och kontroll över sin energianvändning. Våra lösningar gör det enkelt att samla in och visualisera el-, energianvändning, vattenförbrukning och temperaturer.