Smartare hus för en friskare framtid

För varje hus som kopplas upp och effektiviserar sin energi- och vattenanvändning minskas användningen av naturens resurser.

Om EcoGuard

Vi är störst i Sverige inom individuell mätning och har installationer i fastigheter över hela landet. Våra lösningar är öppna och enkla att implementera i både nya och befintliga fastigheter. Våra kunder uppskattar att vi levererar en helhet, vår förmåga att driva projekt hela vägen fram till färdig anläggning. Tillsammans med vår kraftfulla molntjänst Curves för presentation och analys av mätvärden gör vi det enkelt för fastighetsägare och driftpersonal.

Sedan start har vi vuxit stadigt och står idag på en stabil grund. Vårt fokus har varit på befintliga fastigheter och vår trådlösa teknik. Med det ökande byggandet i Sverige för att få fram nya bostäder ser vi en ny växande marknad för individuell mätning som vi nu bemöter.

Vårt utvecklingsteam är idag åtta personer, men vi samarbetar också med expertis runt om i Sverige. Med vår kompetens inom både mjuk- och hårdvaruutveckling kan vi skräddarsy lösningar som hjälper våra kunder att nå sina energieffektiviseringsmål.

Det här är EcoGuard

Vår affärsidé

Vi gör det enkelt och lönsamt att koppla upp, mäta och visualisera mätvärden för mindre energianvändning och sänkta energikostnader.

Vår vision

Vi kopplar upp Nordens fastighetsbestånd. Genom ett helhetserbjudande som gör det enkelt och lönsamt att koppla upp husen ska vi vara den naturliga partnern för kunden.

Se filmen om oss och hur vi jobbar!

Viktigt för oss

De här är våra ledord som beskriver hur vi eftersträvar att vara i varje möte – med våra kunder och gentemot varandra.

Respekt

Vi respekterar varandras olikheter. Vi har förståelse för att våra produkter är verksamhetskritiska för många kunder och tar ansvar för att lösa problem oavsett var de uppstår.

Kundfokus

Vi vore ingenting utan våra kunder, och håller alltid vad vi lovar. Våra produkter och tjänster har ett syfte – att göra verklig nytta för kunden och samhället.

Engagemang

Att ge 100% och överträffa oss själva är för oss en stark drivkraft. Vi är övertygade om att våra kunder och kollegor uppskattar när man ger det lilla extra.

Kul på jobbet

Vi vill vara mer än en arbetsplats, vi vill vara branschens bästa arbetsgivare. Vi är en stor, växande familj och det är vi tillsammans som är EcoGuard.

EcoGuard ISO-certifierade enligt 9001 & 14001

För att leva upp till våra kunders, samarbetspartners och våra egna förväntningar är vi sedan 2020 certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Certifieringen innebär att vårt kvalitets- och miljöledningssystem godkänns av en utomstående part. I praktiken innebär detta att vi systematiskt arbetar med kontinuerliga förbättringar av vår verksamhet. Allt för att våra kunder ska känna sig trygga med att vi levererar produkter och tjänster av hög kvalitet med så låg miljöpåverkan som möjligt.

AAA – Högsta kreditvärdighet

Vi kan med stolthet berätta att EcoGuard AB försvarar det högsta kreditbetyget AAA av Bisnode (2023). AAA är det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få tilldelat. Kraven för högsta kreditvärdighet är att företaget omsätter mer än 2 miljoner och har varit verksamt i minst 10 år samt har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

Bisnode bedömer samtliga Sveriges företag enligt samma modell där företagen jämförs branschvis med varandra. Bedömningen är helt oberoende och alla företag behandlas på samma sätt, i en skala från lägsta C till högsta AAA värderas företagen.

Företaget och våra medarbetare är mycket stolta och glada över vårt höga kreditbetyg som bland annat baseras på Bisnodes betygssättning när det kommer till företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler.

Kreditratingen baseras på fyra olika delomdömen på ett företag

  1. Betalningsförmåga
  2. Ålder/verksamhet
  3. Ekonomi
  4. Ägare/ledning

Ledningsgruppen – Kontakt

Sofia Torstensson
Ekonomichef

073-419 30 20
sofia.torstensson@ecoguard.se

Tony Eklöf
Försäljningschef

072-173 07 54
tony.eklof@ecoguard.se

Hans Karlsson
Utvecklingschef

073-986 50 77
hans.karlsson@ecoguard.se

Anders Klingvall
Projektchef

073-519 44 07
anders.klingvall@ecoguard.se